Εύρεση Παράστασης

Φεστιβάλ Επιδαύρου 7 και 8 Ιουλίου

Ιούλιος 05, 2017

Όλες οι παραστάσεις και οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Επιδαύρου το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου.

tweet
share

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου παίζεται το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία  Σταύρου Τσακίρη και νέα μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη με τον Κώστα Καζάκο στον κεντρικό ρόλο και έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών. Η πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα εκτελείται ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών, ως ένα παράλληλο κείμενο εν είδει χορού.

Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Ιώ Βουλγαράκη εμπνέεται από τον Όμηρο για να δημιουργήσει την παράσταση Άφιξις. Με αφετηρία τη Μνηστηροφονία από την Οδύσσεια, η Ιώ Βουλγαράκη μαζί με την ομάδα ΠΥΡ επιχειρούν να φωτίσουν την ψυχική μας σύνδεση με μια από τις πιο αιματηρές σκηνές της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Η παράσταση ξεκινάει με δρώμενο από το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δημιουργική απασχόληση για παιδιά, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Με πολύ χαμηλό κόστος, τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, όσο οι γονείς τους παρακολουθούν την παράσταση.

Από τις 4 Ιουλίου, λειτουργεί ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ, το Λύκειο Επιδαύρου ένα διεθνές σχολείο θεάτρου που περιλαμβάνει και δραστηριότητες για το κοινό, τις οποίες θα βρείτε αναλυτικά στο δελτίο τύπου.

Τέλος ισχύει αυτό το Σαββατοκύριακο η προσφορά του Φεστιβάλ προς το κοινό, για μεταφορά με πούλμαν προς και από την Επίδαυρο, για την παρακολούθηση των παραστάσεων. Αυτό το διήμερο, το λεωφορείο για το κοινό θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά στη Μικρή Επίδαυρο, για την παρακολούθηση της παράστασης Άφιξις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθήκη σχολίου