Εύρεση ΠαράστασηςΗ Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαρίερ στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο των συνεργασιών που πραγματοποιεί τη φετινή χρονιά, θα συνεργαστεί με το Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσιάζοντας τη δράση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του Ζακ Λακαρίερ», σε σκηνοθεσία Φωτεινής Παπαδόδημα, από τις 24 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου 2017.
tweet
share
Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τον μυστικό χάρτη που συνθέτουν οι περιηγήσεις στην Ελλάδα του Ζακ Λακαριέρ ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, “εραστή’’ της ελληνικής γλώσσας, γης και ιστορίας. Μοναχικός ταξιδιώτης, στα χνάρια του Ηρόδοτου, του Παυσανία, μεταφραστής των μεγάλων ποιητών, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, διασχίζει την ελληνική γη, συχνά με τα πόδια, ατενίζοντας “τη μιζέρια και την ομορφιά σαν δύο πλαγιές του ίδιου λόφου”.

Η σκηνοθέτις της δράσης σημειώνει: με τον Λακαριέρ ταξιδεύουμε κι εμείς χρησιμοποιώντας τη μουσική σαν οδηγό, αναδημιουργώντας μπροστά στα μάτια του θεατή στιγμές από τις περιπλανήσεις του στην Ελλάδα. Κάθε σταθμός είναι αφορμή για να μιλήσουμε για ορισμένα από τα “θαύματα’’ του πνεύματος που συντελέστηκαν εδώ, αλλά και για τον διαρκή αγώνα των ελλήνων για ελευθερία.

i ellada mesa apo ta matia tou zak lakarier ethniko theatro 2017 2

Το μήνυμα του Ζακ Λακαριέρ στον καθένα από μας, είναι κατά τη γνώμη μου, η επιτακτική ανάγκη να θυμηθούμε την “ομορφιά” με οποιοδήποτε τρόπο μας παρουσιάζεται και να ζήσουμε μόνο γι’ αυτή. Νέος τρόπος ζωής αλλά και συνειδητής προσπάθειας ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η φλόγα μιας μνήμης, μιας γλώσσας, μιας πνευματικής κληρονομιάς που ασφαλώς είναι φορέας φωτός και ομορφιάς, και που δυστυχώς φαίνεται ν’ αγνοείται πλέον επίσημα.

Γι’ αυτές τις μυστικές συνδέσεις της ιστορίας μέσα μας, ο μεγάλος μας ποιητής Γ. Σεφέρης έλεγε: “υπάρχει μόνο μία Ελλάδα όπως και υπάρχει μόνο ένας λαός και μία μοναδική γλώσσα.”

Πληροφορίες

  • Χώρος: Εθνικό Θέατρο - Αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα |
  • Συγγραφέας: Φωτεινή Παπαδόδημα
  • Σκηνοθεσία: Φωτεινή Παπαδόδημα
  • Μουσική: Φωτεινή Παπαδόδημα
  • Χορογραφία: Pauline Huguet
  • Παίζουν: Γιώργος Κέντρος, Αμαλία Τσεκούρα, Ελεάννα Καυκαλά, Φωτεινή Παπαδόδημα Μουσικοί: Φωτεινή Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης, Λεωνίδας Σαραντόπουλος
  • Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5€
  • Διάρκεια Παραστάσεων: 20 Απριλίου - 28 Μαΐου 2017
  • Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 18.30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Από 20/04/2017 έως 28/05/2017
Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 Αθήνα / Κέντρο +302105288170-171 Πρόγραμμα Παραστάσεων

Βαθμολογήστεαυτή την παράσταση

(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου