Εύρεση ΠαράστασηςΗ βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί στο Θέατρο Παραμυθίας

Το παραμύθι "Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί", από την Πρώτη Συλλογή Ελληνικών Παραμυθιών, παρουσιάζεται για δύο μόνο Τετάρτες, στις 22 και 29 Μαρτίου, στο θέατρο Παραμυθίας, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού σε αφήγηση Ελένης Κερολλάρι και σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Φραγκιόγλου.
tweet
share
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε έναν μοναχογιό που αρνιόταν πεισματικά να παντρευτεί. Μια μέρα, ο βασιλιάς οδηγεί το βασιλόπουλο σε μια σάλα που οι τοίχοι της ήταν γεμάτοι με πορτρέτα γυναικών και του λέει: «Μπροστά σου, έχεις όλες τις ανύπαντρες πριγκίπισσες του κόσμου. Κοίταξε τες μία μία προσεκτικά και διάλεξε αυτή που θα γίνει γυναίκα σου, αλλιώς δεν βγαίνεις από δω μέσα».

Το βασιλόπουλο αρχίζει να περιεργάζεται τις εικόνες, αλλά καμιά πριγκίπισσα δεν δείχνει να του αρέσει. Μέχρι που το βλέμμα του πέφτει σε ένα πορτρέτο που ήταν κρεμασμένο ανάποδα. «Άσ' την αυτήν, μη την κοιτάς. Είναι η κόρη ενός τρανού βασιλιά, που αποφεύγει το γάμο όπως κι εσύ, κι έφερε τη συμφορά σε όλα τα βασιλόπουλα που ζήτησαν το χέρι της», του λέει ο πατέρας του. Το βασιλόπουλο όμως δεν θέλει να τον ακούσει. Αναποδογυρίζει την εικόνα κι αρχίζει να την περιεργάζεται. Η βασιλοπούλα είναι τόσο όμορφη που κερδίζει αμέσως την καρδιά του. «Ή αυτή ή καμιά», δηλώνει με πείσμα στον πατέρα του.

i vasilopoula 1

Μάταια ο βασιλιάς αγωνίζεται να τον μεταπείσει. Τα λόγια και τα παρακάλια του πάνε όλα στον βρόντο. Το βασιλόπουλο μένει αμετάπειστο. Με τα πολλά, μαλακώνει κάπως και κάνει στον πατέρα του μια συμβιβαστική πρόταση: να τον αφήσει ν' αντικρίσει την πριγκίπισσα μόνο για μια φορά. Ο βασιλιάς δέχεται. Το βασιλόπουλο δεν χάνει χρόνο, μεταμφιέζεται σε ζητιάνο, ντύνεται με κουρέλια και ξεκινάει για την πολιτεία όπου έμενε η πριγκίπισσα...

Κάπως έτσι αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της σκληρής βασιλοπούλας κι ένας ριψοκίνδυνος αγώνας κατάκτησης της καρδιάς της από το βασιλόπουλο. Η διαδρομή γεμάτη απρόοπτα, προκλήσεις και πάθη, ποτισμένα με τόνους έρωτα αλλά και με αίμα. Δράκοι, μαγικές σκούφιες και μαγκούρες, μήλα που γελάνε, κυδώνια που κλαίνε, δόντια που δίνουν υπερφυσικές ικανότητες, μαγικά «δεσίματα» και «λυσίματα» πλέκονται αριστοτεχνικά για να συνθέσουν μια περιπέτεια αναζήτησης του αληθινού έρωτα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, οδηγώντας ήρωες και ακροατές σε ένα απροσδόκητο τέλος.

i vasilopoula 2

Στόχος της "παράστασής" είναι να αφηγηθούμε το παραμύθι «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί» με την αμεσότητα και την απλότητα των λαϊκών παραμυθάδων, ζωντανεύοντας την ιστορία και συνδέοντας την με τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του σήμερα. Σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Τι έχει πραγματική αξία για μας και από ποια μονοπάτια χρειάζεται να περάσουμε για να την αντιληφθούμε; Πόσο πείσμα χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας και ποιο το κόστος όλου αυτού του αγώνα; Και το σημαντικότερο: τι είναι αυτό που μένει στο τέλος αυτής της μεγάλης διαδρομής;

Μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα διατεθούν στον Ξενώνα Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27, Κεραμεικός | Τηλέφωνο: 210 3457904
  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
  • Μουσική: Αντώνης Βεκρής
  • Φωτισμοί: Δημήτρης Βέργαδος
  • Παίζουν: Ελένη Κερολλάρι
  • Διάρκεια: 50 λεπτά
  • Τιμές Εισιτηρίων: Ενήλικες: 8€, Παιδιά: 6€
  • Παραστάσεις: Τετάρτη 22 και 29 Μαρτίου στις 21.30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Από 22/03/2017 έως 29/03/2017
Μυκάλης & Παραμυθίας 27 Αθήνα / Κεραμεικός +302103457904 Πρόγραμμα Παραστάσεων

Βαθμολογήστεαυτή την παράσταση

(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου