Εύρεση ΠαράστασηςΜπαμπά χορεύεις; στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μάρθα Φριτζήλα, ο Θάνος Τοκάκης, ο Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος, συναντιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και από την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο μεγάλο Φουαγιέ του πρώτου ορόφου επιχειρούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει "πατέρας".
tweet
share
Μπαμπά χορεύεις; Είναι ο τίτλος της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και δραματουργική επιμέλεια Ακύλλα Καραζήση, Μάρθας Φριτζήλα και των συνεργατών τους. Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι Μάρθα Φριτζήλα, Θάνος Τοκάκης, Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος.

Τι είναι εντέλει η παράσταση Μπαμπά χορεύεις; «Μια περιπέτεια για τέσσερεις ηθοποιούς και το κοινό μέσα σε μια θάλασσα μουσικών , κειμένων, εικόνων. Μια παράσταση για γέλια και για κλάματα. Κι όπως πάντα, κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματική» λέει ο Ακύλλας Καραζήσης.

Ποια είναι τα υλικά με τα οποία φτιάχτηκε; Αποσπάσματα από σενάρια ταινιών με τον Τζέημς Ντήν όπως το Επαναστάτης χωρίς αιτία και το Ανατολικά της Εδέμ αλλά και τον Οιδίποδα Τύραννο του Παζολίνι, στιγμιότυπα από τον Στρίγγλο που έγινε αρνάκι με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ταινίες του Κασσαβέτη, τραγούδια του Καζαντζίδη για τον πστέρα δίπλα στον εμβληματικό για την σχέση πάτερα -γιου Erlkoenig του Γκαίτε μελοποιημένο από τον Σούμπερτ είναι λίγα μόνο από τα υλικά που συνθέτουν, τη παράσταση Μπαμπά χορεύεις;

mpampa xoreueis dimotiko theatro peiraia 2017 2

Κι ακόμη... Το φάντασμα του πατέρα του Άμλετ συνυπάρχει με κείμενα του Φρόυντ, βιντεοταινίες του 80 καθώς και Πρίσλει με τον Κατ Στήβενς και τον Σίλερ. Κομμάτια κι αποσπάσματα που γεννιούνται από μια απόπειρα περιγραφής μιας τόσο αυτονόητης, τόσο περιπλοκής, τόσο μοιραίας για την ζωή όλων μας λέξης: Πατέρας.

Ο Ακύλλας Καραζήσης σημειώνει:
Ο Πατέρας, είναι μια παράσταση για ένα τεράστιο θέμα. Κι όπως όλα τα μεγάλα ζητήματα αντιμετωπίζεται μόνον δια της αποφατικής οδού. Στην περίπτωση μας ο πατέρας λείπει . Σε ταξίδι, στην δουλειά, στον πόλεμο, στην αιχμαλωσία, βγήκε για τσιγάρα και δεν γύρισε, η απλώς πέθανε. ..... Ελπίζοντας πως θάρθει, περιμένοντας τον οι τρεις γιοι και η Mama τον περιγράφουν ,τον αναλύουν, του τραγουδούν, τον αφηγούνται, τον βρίζουν ,του ετοιμάζουν Φιέστα, και τέλος τον δικάζουν.
Υλικό προσφέρει άφθονο η θρησκεία ,η μυθολογία, η λογοτεχνία, η ποίηση η ψυχανάλυση, ,το σινεμά και βεβαία η μουσική.

mpampa xoreueis dimotiko theatro peiraia 2017 3

Πληροφορίες

  • Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φουαγιέ, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς | Τηλέφωνο: 210 4133310
  • Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
  • Σκηνικά: Ιωάννα Τσάμη
  • Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
  • Παίζουν: Μάρθα Φριτζήλα, Θάνος Τοκάκης, Θανάσης Zερίτης, Kωνσταντίνος Πλεμμένος
  • Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό, Φοιτητικό, 65+: 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
  • Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 18.00 και Κάθε Κυριακή με Τρίτη στις 21.00
  • Βοηθός Σκηνοθετη: Σοφία Ιωάννου, Σίλια Κόη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Από 12/03/2017 έως 30/05/2017
Ηρώων Πολυτεχνείου 32 Πειραιάς / Πειραιάς +302104143310, +302104143320 Πρόγραμμα Παραστάσεων

Βαθμολογήστεαυτή την παράσταση

(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου