Εύρεση ΠαράστασηςΟ Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Εμπρός

Η θεατρική ομάδα Ίριδα παρουσιάζει στο Θέατρο Εμπρός το έργο του Άντον Τσέχωφ "Βυσσινόκηπος", σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη, από τις 6 Μαρτίου και για οκτώ μόνο παραστάσεις.
tweet
share
Η αγοραπωλησία του κήπου μιας ξεπεσμένης ευγενούς και η μετατροπή του σε συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών προκαλούν αναστάτωση στη μικρή ρωσική επαρχία.

Γραμμένο το 1903, ο Βυσσινόκηπος είναι ένα έργο για το θάνατο ενός κόσμου και τη γέννηση ενός καινούργιου. Υπηρετώντας την ανάδειξη της Ομορφιάς, χαρακτηριστικό του έργου του Τσέχωφ, η ομάδα Ίριδα θέτει στο κέντρο της παράστασης την τσεχωφική ποίηση τοποθετώντας την σ’ ένα ζωντανό μουσικό και ηχητικό περιβάλλον. Νέοι σε κρίσιμη καμπή βλέπουν τον κόσμο τους να μεταλλάσσεται. Ανάθεμα αν μπορεί κανείς να προεικάσει ποια είναι η νέα μορφή που πρόκειται να πάρει. Φως; Σκοτάδι;

bisinokipos 2

Ό,τι και αν έρθει, ο Τσέχωφ είναι εδώ για να υπενθυμίσει: είτε Φως είναι είτε Σκοτάδι, οφείλει πάντα να είναι Ζωή. Οι νέοι οφείλουν πάντα να παλεύουν να επικρατεί η Ζωή. Και το Φως. Κι αυτό κάνει και ο Τσέχωφ στα έργα του. Ο Βυσσινόκηπος δεν ασκεί «πολιτική». Πολιτική χροιά αποκτά ούτως η άλλως απ’ τη ρίζα του ίδιου του θέματός του. Επιλέγει να επικεντρωθεί στην Ομορφιά. Να μην κρίνει, να μην υποδείξει, απλώς να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια της ζωής: ο άνθρωπος ακόμα και στην πιο τερατώδη μορφή του ζητάει τη Ζωή. Κι όπως πάντα, όλοι οι ήρωες των έργων του, ζητούν κάτι. Είτε παλεύουν γι’ αυτό είτε όχι. Ζητούν. Και μ’αυτόν τον τρόπο παραμένουν ζωντανοί.

Αθώα απέναντι στις ιστορικές εξελίξεις και παράλληλα συνένοχη και συνδημιουργός, η ομάδα Ίριδα αγγίζει τη ζωή της στην ιστορική καμπή που βρίσκεται με αθωότητα, ευαισθησία, ποιητικότητα και κυρίως με απορία. Για εκείνη, αυτή φαίνεται να είναι η ματιά του καλλιτέχνη Τσέχωφ. Γι’αυτό κι επιλέγει να φορέσει για λίγο τα γυαλιά του για να παρατηρήσει τον Άνθρωπο. Το ίδιο ζώο στο οποίο ο Τσέχωφ αφιέρωσε τη ζωή του ολόκληρη μελετώντας και αγαπώντας το όσο τίποτε άλλο.

Πληροφορίες

  • Χώρος: Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή | Τηλέφωνο: 210 3238990
  • Συγγραφέας: Άντον Τσέχωφ\
  • Σκηνοθεσία: Ερρίκος Μηλιάρης
  • Σκηνικά: Μαρίνα Μηλιάρη
  • Κοστούμια: Μαρίνα Μηλιάρη, Ελένη Καββάδα
  • Μουσική: Νικόλας Αναστασίου (ηλεκτρικό βιολί, κρουστά), Αντώνης Αντωνιάδης (πλήκτρα, ακορντεόν, μεταλλόφωνο, φλογέρα)
  • Παίζουν: Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Αναστασία Πλέλλη, Κατερίνα Παρισσινού, Γιάννης Yoshi Πάτσης, Τρύφωνας Ζάχαρης, Κωνσταντίνος Παράσης, Φιλία Κανελλοπούλου, Νικόλας, Παπαευθυμίου, Δήμητρα Παπουρτζή, Αντώνης Αντωνιάδης
  • Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
  • Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
  • Βοηθός Σκηνοθετη: Κλεοπάτρα Γκίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

ΕΜΠΡΟΣ Από 06/03/2017 έως 28/03/2017
Ρ. Παλαμήδη 2, πλ. Αγ. Αναργύρων Αθήνα / Ψυρρή +302103238990 Πρόγραμμα Παραστάσεων

Βαθμολογήστεαυτή την παράσταση

(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου