Εύρεση ΠαράστασηςThe Encounter από την ομάδα Complicite στη Στέγη

Ανήσυχος ερευνητής της θεατρικής αφήγησης, της νέας τεχνολογίας και της οπτικοακουστικής φόρμας, ιδρυτής της θρυλικής ομάδας Complicite, που από το 1983 ορίζει και επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη διεθνή σκηνή, ο δραματουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σάιμον Μακ Μπέρνυ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για 3 παραστάσεις, στις 1, 2 και 3 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με το "The Encounter".
tweet
share
Το "The Encounter", ένα σόλο ρεσιτάλ του Μακ Μπέρνυ, είναι η πιο πρόσφατη παράσταση της ομάδας Complicite, που αποτελεί συμπαραγωγή της ομάδας με το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και τα θέατρα Barbican (Λονδίνο), Schaubühne (Βερολίνο), Théâtre Vidy-Lausanne (Λωζάννη) και Warwick Arts Centre (Κόβεντρυ).

Όλα ξεκίνησαν από ένα βιβλίο που διάβασε ο Μακ Μπέρνυ πριν από είκοσι χρόνια και το οποίο δεν ξέχασε ποτέ: το Amazon Beaming του Ρουμάνου συγγραφέα Petru Popescu, που περιγράφει την αληθινή ιστορία του φωτορεπόρτερ του περιοδικού National Geographic, Loren McIntyre. Σε μια αποστολή, το 1969, ο Μακ Ιντάυρ χάθηκε στα τροπικά δάση μεταξύ Περού και Βραζιλίας, καθώς αναζητούσε τη μυθική κοίτη του Αμαζονίου. Διασώθηκε από τους ιθαγενείς μιας άγνωστης φυλής και μυήθηκε, μέσω των τελετουργιών τους, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία διεύρυνσης της συνείδησης.

Μια ανάλογη εμπειρία μάς υπόσχεται ο Μακ Μπέρνυ. Το μόνο που μας ζητά είναι να φορέσουμε ακουστικά, σε μια παιγνιώδη τελετουργία που ανήκει σαφώς στον 21ο αιώνα! Και αυτό διότι ο διακεκριμένος sound-designer Gareth Fry (Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου), αξιοποιώντας την προηγμένη αμφιωτική τεχνολογία (binaural technology), δημιουργεί μια 3D-audio συνθήκη ακρόασης του ηχοτοπίου του αρχέγονου –και σήμερα απειλούμενου– οικοσυστήματος του Αμαζονίου, σαν να βρισκόμασταν εκεί, στον πνεύμονα του πλανήτη Γη.

the encounter stegi2 

Κατάλληλο για θεατές 12+ με συνοδεία ενήλικα      

ΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ
Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά βαρηκοΐας, παρακαλούμε να φέρετε μαζί σας το καλώδιο απευθείας σύνδεσης για να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της παράστασης και γνωστοποιήστε το στο εκδοτήριο εισιτηρίων, στην είσοδο της Στέγης, προκειμένου το προσωπικό μας να σας υποδείξει πώς να βιώσετε καλύτερα την παράσταση. Εάν δεν έχετε καλώδιο απευθείας σύνδεσης ή αν διαθέτετε κάποιο άλλο βοήθημα ακοής, παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε στο εκδοτήριο εισιτηρίων, κι εμείς θα προσαρμόσουμε ανάλογα τον εξοπλισμό σας. Καθώς η παράσταση The Encounter βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ήχο, δεν υπάρχει πρόβλεψη για κωφούς.

Πληροφορίες

 • Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή, Συγγρού 107
 • Συγγραφέας: Complicite / Simon McBurney
 • Σκηνοθεσία: Simon McBurney
 • Σκηνικά: Michael Levine
 • Μουσική: Gareth Fry, Pete Malkin
 • Φωτισμοί: Paul Anderson
 • Παίζουν: Simon McBurney
 • Διάρκεια: 120 λεπτά
 • Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15–18–25–36–45 € Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11–14–20–29–36 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 18 – 27 – 34 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
 • Πληροφορίες: Σάββατο 2 Απριλίου Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές Κυριακή 3 Απριλίου Εργαστήριο θεάτρου από την ομάδα Complicite
 • Παραστάσεις: 1 – 3 Απριλίου 2016 στις 20.30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ Από 01/04/2016 έως 03/04/2016
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Αθήνα / Κέντρο +302130178000, +302109249090 Πρόγραμμα Παραστάσεων

Βαθμολογήστεαυτή την παράσταση

(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου