Χελιδονίσματα 2017: Καλωσορίζουμε την άνοιξη και τα χελιδόνια

Μάρτιος 15, 2017
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλεί για 23η χρονιά, τις Κυριακές 19 Μαρτίου στο πάρκο "Α. Τρίτσης" στο Ίλιον και 2 Απριλίου στο Άλσος Περιστερίου, να συμμετέχουμε στην πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, τα "Χελιδονίσματα" και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια πήλινη χελιδονοφωλιά.
tweet
share
Σκοπός των "Χελιδονισμάτων" είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς να κατασκευάσουν τις φωλιές, θα τις πάρουν μαζί τους και αφού στεγνώσουν θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό (δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής) και στην Αττική πραγματοποιείται:
  • Στο Πάρκο "Α. Τρίτσης" στο Ίλιον την Κυριακή 19 Μαρτίου, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση και τους "Φίλους του Πάρκου" και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η εκδήλωση υλοποιείται στο προαύλιο της Αίθουσας "Οινοποιείο" δίπλα στο κανάλι και στην είσοδο για το "Κέντρο της Γης" και το Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης.
  • Στο Άλσος Περιστερίου την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.
xelidonismata 2

Τα "Χελιδονίσματα 2017" υλοποιούνται σε περισσότερες από 35 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς - εθελοντικούς φορείς και Δήμους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων
τηλ. 210 8228704 & 210 8227937, εσωτ.106 και 6974 510976
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθήκη σχολίου