Εργαστήρια για παιδιά Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μάρτιος 14, 2017
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Μαρτίου, εργαστήρια για παιδιά που προορίζονται για όλη την οικογένεια. Με "αυστηρά" παιδαγωγικά κριτήρια συνδυάζουν τη χαρά και το παιχνίδι, μαζί με τη μάθηση.
tweet
share
Παραμυθοσάββατα - Βιωματικό εργαστήρι, για παιδιά 2-5 ετών

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη, Eric Carle, Σάββατο 18 Μαρτίου, 12.00

Η Κάμπια είναι το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών όλου του κόσμου από το 1969. Μέσα από μια ιστορία γεμάτη χρώματα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, διεγείροντας τις αισθήσεις τους και καλλιεργώντας την αντίληψή τους για το ωραίο. Επίσης, προσεγγίζουν τις μαθηματικές έννοιες και ευαισθητοποιούνται σε θέματα σχετικά με την υγιεινή διατροφή. Στο εργαστήρι περιλαμβάνονται και δημιουργικές κατασκευές που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τον κύκλο ζωής της πεταλούδας

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

gnorimia me tis texnes 1


Μικροί Καλλιτέχνες - Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες, για παιδιά 4-8 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες "Μικροί Καλλιτέχνες", μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική. Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά μπορούμε να ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και να γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε. Έπειτα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο.

"Το λιμάνι στο Ηλιοβασίλεμα", Paul Signac, Σάββατο 18 Μαρτίου, 17.00

Τοποθετώντας μικρά κομμάτια από πλακάκια δίπλα – δίπλα και συνδυάζοντας χρώματα πολλά, ένας κύριος κατασκεύασε κάτι φανταστικό. Η τέχνη η οποία θα παρατηρήσουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ χρωματιστή. Ας ανακαλύψουμε πως λέγεται αυτό που έκανε, αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν θα άρεσε και σε εμάς να το κάνουμε. Πολύ άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί με την τέχνη αυτή και την έχουν χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους σε διάφορα αντικείμενα. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

magika peiramata

Μαγικά Πειράματα - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών, για παιδιά 5-8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου "Φυσικών Επιστημών" επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Το χρώμα του ήχου και η ταχύτητά του, Κυριακή 19 Μάρτιου, 12.00

Πόσα χρώματα αλλάζει ο ήχος και πόσο γρήγορα κινείται; Άραγε μεταδίδεται με την ίδια ταχύτητα και με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μέσα και σε όλα τα υλικά; Σας περιμένουμε σε αυτό το εργαστήριο, για να ανακαλύψουμε τον περίεργο κόσμο των ηχητικών κυμάτων και να κατασκευάσουμε τη δική μας συσκευή αναπαράστασης των ηχητικών κυμάτων.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

ifantompleximata 1

Υφαντομπλεξίματα - Εργαστήρι υφαντικής, για παιδιά 4-9 ετών

Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης...... μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Μύρισε άνοιξη!, Κυριακή 19 Μαρτίου, 12.00

Πλησιάζει η άνοιξη και τα λουλούδια ετοιμάζονται να ανθίσουν. Ελάτε να υφάνουμε με νήματα και χρώματα πολύχρωμα λουλούδια.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου


Πληροφορίες – Κρατήσεις:
  •  Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  • Τηλέφωνο: 2103250341
  • Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθήκη σχολίου