Εύρεση EventThe Ship: η νέα ακουστική εγκατάσταση του Brian Eno στη Στέγη

Από τις 2 έως τις 23 Οκτωβρίου «Το πλοίο» του Brian Eno "αγκυροβολεί" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ο πατέρας της ambient μουσικής κατακλύζει το χώρο με την τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης.
tweet
share
Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Brian Eno, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδέοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, ο Eno σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή. Αξιοποιεί πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου και έτσι εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό όσο και οικείο, ενώ είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη δική του φωνή σε μια ακουστική εγκατάσταση. Ως φυσική προέκταση της ακουστικής εγκατάστασης The Ship ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Ίνο που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.

brian eno2
Είναι άλλωστε περιζήτητος για την ικανότητά του να χρησιμοποιεί τα στούντιο ηχογραφήσεων ως εργαλεία μουσικής σύνθεσης και έχει συνεργαστεί με αρκετούς από τους επιφανέστερους μουσικούς των τελευταίων 50 ετών: David Bowie, U2, Coldplay, Talking Heads, James, James Blake, Laurie Anderson, Ultravox, Devo, John Cale, Robert Wyatt κ.ά. Με την ιδιότητα του συνθέτη έχει γράψει τη μουσική για πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ έχει συνθέσει τον ήχο εκκίνησης για τα Windows 95 της Microsoft. Επίσης, έχει επιμεληθεί τις μουσικές εφαρμογές Bloom, Trope και Scape για τις συσκευές iPhone.

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, ο Brian Eno θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης για μια συζήτηση σχετικά με τις ιδέες του για την τέχνη και την κοινωνία σήμερα. Η είσοδος στην ομιλία είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Πατώντας το παρακάτω λινκ μπορείτε κάνετε ηλεκτρονική προκράτηση θέσης https://www.eventora.com/el/Events/sgt-brian-eno και να υποβάλετε και ερωτήσεις προς τον ίδιο εστιασμένες στις παραπάνω θεματικές.

brian eno

Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: 3 – 23 Οκτωβρίου 2016 | 12:00-21:00
  • Καλλιτέχνης: Brian Eno
  • Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Συγγρού 107
  • Extra Tips: Πληροφορίες: 210 900 5 800 4 Οκτωβρίου 2016 | 19:00 Ομιλία του Brian Eno, Κεντρική Σκηνή http://www.sgt.gr/gre/SPG1772/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που εμφανιζονται

Προσθήκη σχολίου