Εύρεση EventΕντελέχεια: έκθεση του Δημήτρη Ρουσσέτου στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος

Το Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Δημήτρη Ρουσσέτου, με τίτλο «Εντελέχεια», με εγκαίνια την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00.

tweet
share

Ο όρος προέρχεται από την αριστοτελική φιλοσοφία και αναφέρεται στην ολοκλήρωση ή πραγματοποίηση μιας κατάστασης, κατ’ αντιδιαστολή προς τη «δυνάμει» εμφάνισή της. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μονοκόμματα ξύλα και οι ρίζες των δέντρων δουλεύονται από τον τεχνίτη-γλύπτη προκειμένου η ύλη να πάρει μορφή με τη μέθοδο της αφαίρεσης.

 

Τα έπιπλα-γλυπτά που θα εκτεθούν περιλαμβάνουν καθίσματα, τραπέζια, καθρέπτες, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα σκαλισμένα σε ξύλα ελιάς, ευκαλύπτου και καρυδιάς της ελληνικής γης. Ο Δημήτρης Ρουσσέτος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως designer, αλλά ως αυτοδίδακτος τεχνίτης. Η αγάπη του για τη φύση και οι γνώσεις που απέκτησε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 60 χρόνια στο χώρο της κατασκευής ξύλινων δαπέδων, τον καθοδηγούν στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το ξύλο αποκτά μία διαφάνεια, αποκαλύπτοντας τις φυσικές γραμμές του, ενώ οι τελικές λείες επιφάνειες επεξεργάζονται μόνο με φυσικά υλικά, όπως κερί μέλισσας ή λάδι. Το ζητούμενο για τον καλλιτέχνη παραμένει τα αντικείμενα να είναι χρηστικά και να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

 

Πληροφορίες

 

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου - Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που γινεται

Παλαιοπωλείο Μαρτίνος Από 12/10/2017 έως 11/11/2017
Πινδάρου 24 Αθήνα +302103609449 Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας

Προσθήκη σχολίου