Εύρεση EventΈκθεση ελληνικής θαλασσογραφίας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου και το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη θα παρουσιάσουν στους χώρους του ιδρύματος την έκθεση «Παρά θιν’αλός: Θαλασσινά θέματα στη νεοελληνική ζωγραφική» με εξαιρετικά έργα, προερχόμενα από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη.
tweet
share
Το θέμα της έκθεσης, η θάλασσα, άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή του ελληνικού λαού, την ιστορία του, τα βιώματά του αποκτά ένα συμβολικό χαρακτήρα στις μέρες μας και προτείνει στον επισκέπτη της έκθεσης, ένα ταξίδι πλημμυρισμένο από το φως και το χρώμα της Ελλάδας.

Κορυφαίοι Έλληνες ζωγράφοι, με ποικίλη εκφραστική γλώσσα, γραφή, μέσα και τεχνική, υπηρέτησαν τη θαλασσογραφία και την ανέδειξαν ως μία από τις χαρακτηριστικές εκφάνσεις της νεότερης ελληνικής τέχνης. Μέσα από τις μεταμορφώσεις της θαλασσογραφίας παρακολουθούμε όλα τα στάδια της εξέλιξης της ελληνικής ζωγραφικής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ των άλλων, πίνακες των μεγάλων θαλασσογράφων του 19ου αιώνα, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Βασίλειου Χατζή, Ιωάννη Αλταμούρα, χαρακτηριστικά έργα καλλιτεχνών του πρώιμου μοντερνισμού, Κωνσταντίνου Μαλέα, Νικόλαου Λύτρα, Κωνσταντίνου Παρθένη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά., εκπροσώπων ή επιγόνων της Γενιάς του ΄30, Νίκου Χατζηκυριάκου–Γκίκα, Γεράσιμου Στέρη και Αγήνορα Αστεριάδη, και έργα καλλιτεχνών, όπως Θάνου Τσίγκου, Πάρι Πρέκα, Γιάννη Γαΐτη, Παναγιώτη Τέτση, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Κώστα Τσόκλη, Βασίλη Θεοχαράκη, Μαρίας Φιλοπούλου κ.ά.

elliniki thalassografia idruma theoxaraki 2017 2

Διάρκεια: 15 Φεβρουαρίου-7 Μαΐου 2017

Επιμέλεια Έκθεσης: Λαμπρινή Καρακούρτη-Ορφανοπούλου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη: 10:00-20:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που γινεται

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.& Μ.Θεοχαράκη Από 15/02/2017 έως 07/05/2017
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 Αθήνα / Κέντρο +302103611206 Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας

Προσθήκη σχολίου