Εύρεση ΤαινίαςΟ γιατρός έχει τρεχάματα

Και μόνο για την παρουσία του Τόνι Σερβίλο, του σημαντικότερου ίσως σύγχρονου ιταλού ηθοποιού αρκεί για να δει κάποιος το φιλμ. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που πρόκειται για ένα έξω καρδιά φιλμ με αληθινή φινέτσα.
tweet
share
Ένας ψυχίατρος που σιχαίνεται τη γυμναστική αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα όταν η καρδιά του τον προειδοποιεί για επεισόδιο. Τότε μπαίνει στη ζωή του η μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα του κάνει τη ζωή... ποδήλατο!
Καλογραμμένη κομεντί χαρακτήρων με σπιρτόζικο πνεύμα και σατιρική διάθεση, που θυμίζει σκρούμπολ κωμωδία κι έχει ως στόχο τη σύγκρουση μεταξύ πνεύματος και (γυμνασμένου) σώματος και κυρίως την αποδόμηση της όποιας σοβαροφάνειας και δήθεν πνευματικότητας. Ο Φραντσέσκο Αμάτο που κέρδισε τις εντυπώσεις όταν το 2012, με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, «Cosimo and Nicole», κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, ευτυχεί να διαθέτει στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ένα ζευγάρι που κυριολεκτικά κεντάει στη μεταξύ τους χημεία. Λίγα πράγματα ξεφεύγουν από τη αιχμηρή ματιά του Αμάτο που κάνει σκόνη τους ψυχαναλυτές, τα εβραϊκά κλισέ και τις εμμονές της καθημερινότητας γύρω από μια επίφαση κανονικότητας που στην πραγματικότητα σημαίνουν πολλά παραπάνω.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε που παιζεται

Βαθμολογήστεαυτό το έργο

(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ