Το φαρμακείο του καλοκαιριού: τί εξοπλισμό πρέπει να έχετε μαζί σας στις διακοπές

Ιούλιος 07, 2017
Το τελευταίο που θέλετε να συμβεί στις διακοπές σας είναι να χρειαστείτε φαρμακείο σε σημείο όπου ο "πολιτισμός" απέχει πολλά χιλιόμετρα, ειδικά αν έχετε παιδιά. Γι' αυτό καλό είναι να έχετε ήδη μαζί σας ένα βασικό φαρμακευτικό εξοπλισμό. Καταγράφουμε λοιπόν μια λίστα με όλα όσα χρειάζεται να περιλαμβάνει το καλοκαιρινό σας φαρμακείο, ώστε να μειώσετε τους κινδύνους από τυχόν απρόοπτα.
tweet
share

 

Πρέπει να φροντίζουμε ώστε το φαρμακείο να μην εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, και να περιλαμβάνει απαραιτήτως:

• Αντισηπτικό (ενδεικτικά Betadine)
• Αντιπυρετικό-παυσίπονο σε σιρόπι (ενδεικτικά Depon, Ponstan)
• Αντιϊσταμινικό σε σιρόπι (ενδεικτικά Atarax, Fenistil, Aerius)
• Kορτικοστεροειδές για τσιμπήματα –αλλεργίες (ενδεικτικά Betafusin, Fucicort)
• Φυσιολογικό ορό
• Αμμωνία

Ειδικά για τα παιδιά:
• Παιδικό αντηλιακό
• Κρέμα για ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα (τύπου Bepanthol)
• Αντιφθεϊκή παιδική λοσιόν σε περίπτωση που κολλήσει το παιδί ψείρες από την άμμο ή από άλλα παιδάκια

4ef102ad1923f06e9e46dc7974704414

Επιπλέον...

Για το ταξίδι
Εάν το αυτοκίνητο, το καράβι ή το αεροπλάνο σας προκαλούν ναυτία, προμηθευτείτε με τις κλασικές δραμαμίνες, ή με προϊόντα σε μορφή τσίχλας, ή και κατάλληλα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.

Έντομα:
Κρατήστε τα ενοχλητικά ζωύφια μακριά σας με εντομοαπωθητικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για χρήση στο σώμα (σπρέι, κρέμα, roll-on και μαντιλάκια). Διαβάστε σωστά τις οδηγίες χρήσης πριν από την εφαρμογή.

Λαστικά τραύματα-εκδορές:
Ένα αντισηπτικό προϊόν ή οξυζενέ, ιώδιο και λίγο βαμβάκι, γάζα και τσιρότα, είναι όλα όσα χρειάζεστε για τυχόν τραυματισμούς. Σε περίπτωση που έχετε μεγαλύτερα και πολύ κινητικά παιδιά, φροντίστε να έχετε μαζί σας παγοκύστη ή ψυκτικό σπρέι, αν τύχει να χτυπήσουν ή να στραμπουλήξουν το πόδι τους.

Διάρροια-δυσκοιλιότητα
Δεν είναι σπάνιο στις διακοπές ο οργανισμός να εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα και οι αιτίες είναι πολλές. Από την αλλαγή της διατροφικής καθημερινότητας μέχρι το νερό της περιοχής. Οι ειδικοί συνιστούν να έχουμε μαζί μας κάποιο φάρμακο με τριμεμπουτίνη. Ουσία που διεγείρει την εντερική κινητικότητα σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, την ίδια ώρα που την αναστέλλει σε περίπτωση διαρροϊκών επεισοδίων. Παράλληλα, μπορείτε να συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό του καλοκαιρινού σας προορισμού, ώστε να προμηθευτείτε προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά, επαναφέροντας με φυσικό τρόπο την εντερική λειτουργία.
 
 Σημείωση: Η αναφορά στις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων δεν συνιστά διαφήμιση, απλώς παρέχονται επειδή γίνεται πιο σαφές τι θα πρέπει να προμηθευτείτε, καθώς οι εμπορικές ονομασίες είναι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό από ό,τι οι φαρμακολογικές κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθήκη σχολίου