Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Ιούλιος 13, 2017

Κερδίστε το βιβλίο "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

tweet
share
Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν.
Ένας πιλότος κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς. Σε μία από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται, λοιπόν, στη μέση του πουθενά, με προμήθειες νερού ίσα ίσα για οκτώ ημέρες. Εκεί συναντάει το μικρό πρίγκιπα, ένα παιδί με χρυσαφένια μαλλιά, που έχει έρθει από ένα μακρινό πλανήτη, τόσο μικρό όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ και ένα χρόνο, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος και ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος και απρόβλεπτος, όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι.
Ο πιλότος, την ώρα που αγωνίζεται να επισκευάσει το χαλασμένο αεροπλάνο του και ανησυχεί για την επιβίωσή του, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ένα παραμυθένιο πλάσμα, που είναι ερωτευμένο με ένα τριαντάφυλλο, που παρηγορεί τη μοναξιά του με ηλιοβασιλέματα, που έχει όλα κι όλα τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και λαχταράει να αποκτήσει ένα αρνάκι – έστω κι αν αυτό είναι σε μια ζωγραφιά και δε φαίνεται, γιατί είναι κλεισμένο σε ένα κασόνι.
Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για χρήμα και εξουσία, τη μοναξιά των ανθρώπων.

Σελίδες: 104

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:
  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Ένα ΣΧΟΛΙΟ σχετικό με το βιβλίο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής (στο πεδίο "Ημερομηνία" βάλτε την ημερομηνία κλήρωσης)


Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 24/7

Οι νικητές παραλαμβάνουν το δώρο τους από τις Εκδόσεις Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα/Τηλ:2103811850, 2103811740), ενώ αν είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις).

Kαι μην ξεχνάτε! Kάντε like στη σελίδα του Monopoli.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλους τους νέους διαγωνισμούς.

Περισσότεροι διαγωνισμοί με δωρεάν συμμετοχή και πλούσια δώρα στο KERDISETO και στο facebook στο Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσθήκη σχολίου